Om att äta rätt

Få saker i dina vardag som har med din kropp och välbefinnande att göra är så viktiga som din koshållning. Vad du äter påverkar din huds välbefinnande och utseéde mycket. Kanske du inte helt kan få bort rynkor men du kan definitivt få dina svarta ringar under ögonen att minska. Väldigt många kosmetiska problem som beror på mineral och vitminbrist kan reduceras eller ibland försvinna genom en ändrad kosthållning.

Vad är då hälsosam kost?
För det första är det viktig att äta en varierad kost. Man brukar säga att en tallrik med nyttig mat ska innehålla hela färgskalan. De flesta färgerna kommer från olika typer av grönsaker vilket är en viktig del i din kost som du bör se som basen i din föda. Viktigt är att få i sig mycket protein, gärna från fisk, ägg och kyckling men även rött kött är bra emellanåt. Kött innehåller enorma mängder protein och är svårt att ersätta med annan kost. Protein är särskilt viktigt om du motionerar på ett sätt som ger dig träningsvärk ofta.

Att dricka mycket vatten är viktigt för att ge din hud en fin spänst och färg. Huden är ett stort organ på många kilo och behöver mycket vatten varje dag för att se bra ut. Får du i dig för lite vatten kan du räkna med att det din kropp drar ner på först är den där extra vätskan som ger huden sitt rätta kosmetiska utseénde. Kost med B och k-vitamin är viktigt för huden liksom mat med tillräckligt med oxidanter för att fördröja åldrandet av din kropp och hud.

Sex snabba tips som reducerar ringar under ögonen
1. Sluta omgående med allt nikotinbruk och missbruk. Nikotin påverkar cirkulationen i kapilärerna
negativt vilket ger dig kalla händer och fötter, sämre erektion samt svarta ringar under ögonen.
2. Drick vatten och ännu mera vatten. Dumpa kaffe, saft, alkohol, läsk. Te är ok.
3. Investera i ett högkvalitets vitamintillskott som ger dig det du behöver. Köp inget billigt skräp utan satsa på kvalitet!
4. Ät inte onödig med salt. Salt binder vätska och ger dig påsiga ögon där vätskan man binder syns direkt.
5. Skaffa dig en bra ögonkräm som minskar missfärgning och påsar under ögonen genom ökad blodcirkulation samt ökad revitalisering. Skin doctors testvinnande ögonkräm Instant eye lift kan hjälpa dig.
6. Ät mycket frukt och grönsaker. Grönsaker är dyrt men om du äter mycket rotgrönsker som tex morötter och potatis håller du nere mat kontot. Även bladgrönsaker som kål, spenat, sallad är viktig.