Huskurer och tips mot ringar under ögonen

Huden runt ögonen är mycket känslig och tunnare än på de flesta andra områden i ansiktet. Den har inga talgkörtlar och har en mycket fin textur. Detta gör att detta område kräver särskild omsorg. Vanvård, övergrepp, åldrande, stress och allmänt dålig livsstil syns mycket snabbt som ringar under ögonen. Mörka ringar runt ögonen utvecklas också på grund av ärftliga faktorer, brist på sömn, sjukdom och näringsbrist. Därför tillsammans med extern behandling av huden är det viktigt att ta dessa aspekter i beaktande för att fastställa orsaken och få till stånd de nödvändiga förändringarna som krävs för att få din hud runt ögonen att se bättre ut.

Redan i så tidig ålder som 20 årsåldern kan missfärgningar uppstå under ögonen. Detta kan bero på orsaker som ovan omtalats, tex dålig livsföring med all tid framför datorn och oblanserad kost. Det gäller att tidigt ta itu med dålig livsföring, börja motionera och äta en varierad nyttig kost som innehåller färska frukter, sallader, yoghurt och groddar i din dagliga kost, mycket fullkorn, keso, linser och bönor.


Krämer runt ögonen

En kräm som har utformats särskilt för området runt ögonen bör användas för att avlägsna makeup. Krämen ska vara tunn för att lätt kunna arbetas in i den känsliga huden. Krämen bör tas bort med en fuktig bomullstuss efter att den fått verka i ca 5-10 minuter. Krämen bör aldrig lämnas på området runt ögonen under natten. Observera att normala ansiktsmasker bör inte användas på huden runt ögon. Komplettera med en ögonkräm för ökad cirkulation och revitalisering av huden runt ögat, Skin doctors instant eye lift är ett utmärkt val på en sådan kräm.

Motionera och sov tllräckligt
Daglig motion, tillsammans med djupandning hjälper blodcirkulationen, syresättning och kontrollerar din stress. Tillräckligt med sömn och avkoppling är mycket viktigt.

Beröring runt ögonen
Mjuka rörelser är viktig när du rör huden runt ögonen. När du använder hudkrämer massera in dem försiktigt med mjuka fingertoppar. När du kliar dig i ögonen var då inte hådhänt. Huden runt ögonen ska inte sträckas töjas eller dras i på något sätt. Massage av området runt ögonen bör göras av en professionell ansiktsbehandlare vilket säkerställer att rätt teknik används. En gel eller kräm ska användas för att avlägsna make-up, applicera helst med en mjuk och bomullstuss. Gel och krämer hjälper till att lösa upp makeup och smuts och på så sätt underlättas proceduren med att ta bort makeup.
Ögontrötthet
Svullna, hängiga ögon kan återupplivas. Tvätta ögonen med ljummet vatten och följ upp med att skölja med kallt vatten. Detta förbättrar blodcirkulationen i ögonen och har en lugnande effekt på huden.

Några huskurer mot ringar under ögonen

Gurksaft är ett vanligt tips. Det bör appliceras dagligen runt ögonen och tvättas bort med vanligt vatten efter 15 minuter.

– Blanda potatissaft med gurksaft i lika mängder och applicera dagligen med mjuk bommullstuss. Tvätta bort efter 15 minuter med kallt vatten.

– Mörka ringar kan även behandlas genom att blanda gurksaft med citronsaft i lika mängder. Applicera dagligen och tvätta med vatten efter 15 minuter.