Ålderns del i ringarna

En viktig del i att man utvecklar ringar under ögonen som ingen kommer ifrån är åldern. Hur mycket du än vill kan du inte komma ifrån att du åldras men det finns möjlighet att fördröja åldrandet eller ialla fall dölja det.

Collagenet minskar med åren
Collagen är ett slags fiberprotein som ingår i kroppens vävnader och inte minst i huden. En effekt som collagen har är att det gör huden spänstigt och elastisk. Man kan säga att åldrande påverkar huden så att den tunnas ut genom att collagenet hela tiden minskar med åren. En annan viktig komponent är fettlagret man har som fyller ut håligheter runt tex ögonhålorna. Även detta fettlager minskar med åren och gör att du får ett mer hålögt utseénde.

Dålig sömn i många år sätter spår
När man sovit dåligt i 25 år sätter det sina spår, särskilt runt ögonen. Därför är det viktigt att redan i ung ålder skaffa sig rutiner som man håller sig och som fungerar. Att jobba nattskift är tex en mycket dålig idé. När kroppen väl vant sig vid att sova dåligt är det mycket svårt att hitta tillbaka till bra sömn igen.

Dålig kost under lång tid
Tankar du din bil med fel bränsle vid några tillfällen kanske du kortar motorns livlängd marginellt. Om du gör det varje vecka kommer du få problem med denna bil ganska så tidigt. Det samma gäller din kropp och kosthållning. Ovarierad kost med för lite B-vitamin samt K-vitamin och otillräckligt med oxidanter  kunder lång tid kommer sätta sina spår, inte minst ihur din hud ser ut.

Det är inte för sent att ändra vanorna
Kanske du har svårt att hitta tillbaka till samma djupa sömn du hade som ung och det är ju omöjligt att få tillbaka sitt förlorade collagen. Det du kan göra är att sluta röka, sluta med alkohol och se till att äta rätt kost så kommer din ringar och påsar under ögonen minska! Viktigt är även att hjälpa huden runt ögonen med en kvalitetskräm som återfuktar och ökar cirkulationen, en testvinnande sådan ögonkräm är Skin doctors Instant eye lift som kan hjälpa dig.